Naposledy je viděli obyvatelé Tyršovy ulice. Ti ihned upozornili městské strážníky, že se po domě pohybují tři osoby. Na dotaz, co v domě chtějí, prý odpověděli, že jsou z plynárny a jdou odečítat měřící přístroje.
„Vzhledem k tomu, že se již odečet plynu v tomto domě uskutečnil, muž pojal podezření, že zde není něco v pořádku a učinil oznámení," řekla tisková mluvčí kolínských městských policistů Helena Honkiszová.
Podle jejích slov tedy strážníci vyjeli na místo, kde našli ženu, která se jim přiznala, že zde nabízela produkty levnější energie formou podomního prodeje.


Strážníci ženu z Mladoboleslavska upozornili, že svým jednáním naplnila skutkovou podstatu přestupku, a to porušením Nařízení města Kolína – Tržní řád. Tam je totiž tato forma prodeje uvedená jako zakázaná.
„Žena s přestupkem souhlasila, na místě jí byla strážníky uložena bloková pokuta v maximální možné výši," dodala ještě Helena Honkiszová.


Vzhledem k tomu, že na území města opět dochází k nabízení služeb touto zakázanou formou prodeje, Městská policie Kolín žádá občany města o spolupráci. „V žádném případě si, z důvodu zachování osobní bezpečnosti, tyto osoby nepouštějte do domu nebo bytu a vše nám oznamte na bezplatnou linku městské policie, telefonní linka 156," uvedla Helena Honkiszová, tisková mluvčí kolínské městské policie.