Žena seděla na lavičce na Karlově náměstí, poté odešla vyřizovat nějaké záležitosti na úřad. V tom si uvědomila, že jí schází kabelka. Vrátila se proto k lavičce kde seděla, kabelka tu však na ženu nečekala.

Zoufalá žena z toho důvodu oslovila městské strážníky. Ti zkontaktovali operačního pracovníka městských policistů i pracovníka Městského kamerového systému, zda by nebylo možné podívat se na kamerový záznam. Právě záznam měl odhalit, zda měla paní kabelku při sobě a případně, kdo ji vzal. „Při shlédnutí kamerového záznamu bylo patrno, že v době, kdy paní seděla na lavičce již kabelku u sebe neměla, " řekla tisková mluvčí kolínských strážníků Helena Honkiszová. Strážníci samozřejmě ani po tomto zjištění paní nenechali na holičkách. Probrali s ní všechny možnosti a žena si vzpomněla, že je možné, že kabelka zůstala v autobuse, kterým do centra města cestovala. Městští policisté se proto společně se ženou vypravili do dopravní společnosti, která autobusy provozuje. Operátorka kontaktovala řidiče.

„Řidič ve vozidle kabelku nalezl, proto byla navrácena paní," zakončila Helena Honkiszová příběh dobrým koncem s tím, že žena velmi děkovala všem zúčastněným za pomoc.