Škola podle jeho slov nastalou řeší, nabízí se možnost zadávat studentům úkoly či obsah látky k prostudování elektronicky. To je z hlediska omezení rizika šíření nebezpečné infekce jakožto bezkontaktní styk ideální, školy na to samozřejmě mají vybavení, jen je tu jistý zádrhel s následnou vymahatelností zadané práce. Upozornil na to ředitel 6. základní školy Kolín Lukáš Kačer.

Online reportáž

„Situaci nyní vyhodnocujeme, zejména z hlediska zaměstnanců,“ předeslal. S žáky, ale i s rodiči podle jeho slov v případě elektronické komunikace není nejistota, zda se zadání opravdu ke všem dostane.  „Je problematické zadávat práci, která by se pak měla zpracovávat jako splněná. Jako škola jsem na elektronickou komunikaci samozřejmě připravení, technologie máme, jen je nejistá vymahatelnost,“ popsal ředitel.

Zkrátka když učitel ve třídě zadá dětem domácí úkol a ony ho druhý den nepřinesou, nelze se vymlouvat, že e-mail nedorazil. Navíc ne úplně každá rodina musí být nutně výpočetní technikou dostatečně vybavená. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že jde skutečně o mimořádné opatření, jehož dopady nebudou muset školy řešit na dobu třeba následujících několika měsíců, ale snad jen na dobu v řádu dnů.

Na základě nařízení vlády tak zůstane po jarních prázdninách uzavřená například také Základní škola Tyršova v Českém Brodě. Další informace podá rodičům a žákům po pedagogické radě, která se bude konat v pondělí 16. března dopoledne.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Na plese rybářů se vyhrávala v tombole tlačenka i televize.
Kolínsko ruší plesy, koncerty i některá divadelní představení
Nový koronavirus SARS-CoV-2 (oranžová barva) ukazuje, jak  vychází z povrchu buněk (zelená barva) na nedatovaném snímku z elektronového mikroskopu, který v únoru 2020 zpřístupnil Americký Národní institut zdraví. Virus dříve označovaný jako 2019-nCoV způs
Šíření koronaviru: Může se přenášet na 4,5 metru, ve vzduchu vydrží půl hodiny