Jejich základní umělecká škola se totiž potýká s nedostatečnou kapacitou pro výuka všech oddělení. V současné době sem prý na nejrůznější zájmové kroužky dochází 171 žáků.

Přízemní budova umělecké školy se nachází v historickém centru města. Nelze k ní přistavět další budovu ani přistavovat patro. Jediná možnost, jak prostory zvětšit, je využít půdu.

Právě to napadlo vedení města a do svých plánů na letošní rok mimo jiné zařadili také projekt s příznačným názvem výtvarníci pod střechou.

Zuzana Čiháková, starostka města Kouřim, potvrdila, že půdní prostory by v budoucnu měly sloužit právě mladým výtvarníkům. „V půdních prostorách budovy chceme vybudovat výtvarný ateliér," řekla Čiháková.

Tato historická budova však není jedinou, kde chtějí Kouřimští do budoucna využít půdní prostory. Ty chtějí pro vytvoření pracovních dílen zrekonstruovat také na Základní škole Okružní. I v tomto případě jde o historickou budovu.

V současné době však ve škole, která je zrekonstruovaná, chybí kapacita pro dílny a škola by díky rekonstrukci půdních prostor získala právě nové dílny, díky kterým by učitelé mohli posilovat manuální zručnost žáků.