„V letošním roce poprvé jako jasný kandidát opozice na starostu obce na kandidátce ČSSD. Tři hodiny před začátkem voleb mi bylo stávajícím starostou sděleno, že jsem byl z kandidátní listiny odvolán zmocněncem pro údajné porušení stanov ČSSD,“ shrnul situaci Josef Polesný s tím, že se domnívá, že se v tomto případě jedná o účelovou manipulaci stávajícího vedení obecního úřadu prostřednictvím OV ČSSD v Kolíně.

Předseda Okresního výkonného výboru v Kolíně Marek Semerád byl podle svých slov informací o odvolání Josefa Polesného překvapen, nicméně odmítl ji komentovat s odůvodněním, že se jedná o vnitřní záležitost strany.

Stávající starosta Svojšic Josef Lanc potvrdil, že oznámení o odvolání Josefa Polesného přišlo na obecní úřad v úterý. „Mezitím jsme se neviděli, proto jsem o tom s panem Polesným mluvil až v pátek. Považoval jsem za slušnost mu to říct, známe se, jsme takřka stejně staří. Ale netušil jsem, že mu to předtím nikdo neoznámil,“ řekl Josef Lanc. Celý případ budeme nadále sledovat.

Zdeněk Holeček, Jana Martinková