V restauraci U Radnice se sešla víc jak stovka nejen punkových příznivců. Akci rozjela punk-rocková kapela RV-4 z Postupic. I když dělat předkapelu není jednoduché, nutno říci, že RV-4 se toho podle většiny zhostili dokonale. Ty nejoddanější příznivci se do tance pustili již od začátku. Vrcholem večera pak byla kapela Visací zámek.

Jakmile kapela RV-4 dohrála, hned začali ladit „Visáči“. Sál se začal rapidně zaplňovat a těsně před vypuknutím punkového nářezu byl naprosto plný. Návštěvníci si Visací zámek přímo vyřvali, a když jim bylo vyhověno, mohli se všichni do jednoho oddávat punkovým rytmům. Kapela, v čele se zpěvákem Haubertem, zahrála své notoricky známé pecky – Pták, Traktor, Známka punku, Hrad a jiné. Po koncertu se mohli jít návštěvníci osvěžit do vedlejšího výčepu nebo si dát jako tradičně grilovanou klobásku.

Akci pořádalo sdružení Číhadlo, které vzniklo teprve nedávno, zato cíle má jednoznačné. „Náš hlavní cíl je vrácení kulturních akcí do této vesnice, protože co se kultury týče, bylo to tady asi 15 let mrtvý,“ říká předseda sdružení Jaroslav Prkno. Sdružení organizuje, po dohodě s obcí, akce v místní restauraci U Radnice, ke které je připojen i veliký sál určený pro koncerty a jiné kulturní akce. „Rozjíždíme to zhruba od podzimu, kdy se začínalo tancovačkami a oficiálně fungujeme od 5. prosince minulého roku,“ dodává předseda.

„Tohle je naše několikátá akce. Začínalo se tanečními zábavami, čarodějnicemi, maškarním bálem a tohle je konečně pořádný bigbeat, a teď už to bude jen pokračovat,“ zakončuje Jaroslav Prkno.


Veronika Sobíšková