Mimo to všechno se pracuje i na sběrném a technickém dvoře. Sběrný dvůr je přemístěn a nyní se provádí dokončovací technické úpravy. Jde o mobilní oplocení či doplnění dalšími kontejnery na tříděný odpad,“ uvedl starosta Veltrub Jiří Hůla.

Se stavbou technického dvora souvisí opravy rozvodů technologických sítí. „Dříve se zde nacházel sběrný dvůr. Po vydláždění dvora zde budou montované garáže pro obecní techniku.

Oprav se dočká i místní základní škola a kulturní dům. „Plánujeme rekonstrukci vytápění v obou objektech. Staré topení ve škole dosluhuje a je neekonomické. Zvažujeme instalaci tepelného čerpadla jako na obecním úřadě,“ doplnil starosta.

Pečecká Pecka pobavila i navzdory počasí.
Červené Pečky mají do nového roku mnoho plánů

I když je mnoho práce, nezapomenou ve Veltrubech ani na zábavu. První velkou akci bude VIII. Obecní společenský ples. Ten se uskuteční v sobotu 26. ledna od 20 hodin v kulturním domě. K tanci zahraje kapela ESO. Připraveno je i taneční vystoupení dětí z mateřské školy a děvčat ze základní školy. Jako host večera se představí zpěvačka Heidi Janků.

Kromě toho se pak v nejbližší době mohou místní těšit také na hasičský ples. Uskuteční se v sobotu 16. února.

Na festivalu Rockový Týnec zahrála pětice legendárních kapel, došlo i na moravského hosta.
Týnec nad Labem chystá opravu sokolovny i tradiční festivaly