Na tento pochod se začaly děti s rodiči scházet již před osmnáctou hodinou a pořadatelům dalo hodně práce, aby jednotlivé účastníky zapsali a přidělili jim startovní čísla a pití na cestu.

Pochod byl určen především pro děti, ale samozřejmě, že ti nejmenší byli v doprovodu rodičů. Každý si musel přinést fungující baterku a tužku, protože po trase plnili 10 vědomostních otázek.

Celkem se zúčastnilo přibližně100 dětí a to od dětí v kočárku, po téměř dospělou mládež. Děcka byla netrpělivá, a proto ještě před setměním si všechny děti zatančily, aby se správně zahřály a naladily se.

První účastníci vyráželi po devatenácté hodině ještě trochu za světla, ale už u prvního úkolu bylo téměř šero. Samozřejmě, že některým dětem v lese trochu opadl humor, ale všichni byli stateční.

Děti se také musely podepsat na ceduli, která visela na hřbitovních vratech (na hřbitov ale nikdo nesměl). V cíli každé děcko obdrželo diplom za odvahu a mohlo si opéct výborný špekáček. Že se to všem líbilo, svědčí i to, že se účastníci začali rozcházet až kolem dvaadvacáté hodiny.