Ulovil totiž sumce, který měřil 181 centimetrů a vážil přes 45 kilogramů. „Ten předchozí sumec byl menší, měřil přes 160 centimetrů," prohlásil o rekordu, který tím pádem padl. Úlovek se rybáři podařil v době rybářské školičky, kterou zkušení rybáři pořádají pro mladé. Právě ti měli snad z rekordní ryby velkou radost a nadšeně s ní pózovali.

Samotný rybář Michal Coubal popisoval zápas s netvorem z hlubin jako dost náročný, dokonce i proti tomu loňskému souboji s velkou rybou. „Bylo to delší a celkově náročnější. Ryba věděla, co dělá," smál se Michal Coubal.

Chvilku to vypadalo, že možná ryba zvítězí. „Začalo to tím, že sumec utrhl systém, který jsme měli navázaný. Při záseku se vydal směrem k mostu, kde jsou ale při téhle straně břehu kořeny," popisoval dramatické momenty.

Netrvalo to dlouho a vymyslel řešení. „Snažil jsem se ho otočit a dostat na prostředek, což se nakonec i podařilo. Pak jsem ho přitáhl ke břehu, kdy zasáhl kamarád Petr, chytl ho za pusu a vytáhli jsme ho ven," popisoval šťastný konec náročného souboje.

A co s rybou bude dál? Sumce rybáři vyudí, co bude ale s jeho hlavou, to zůstává otázkou. „Hlavu nechám vypreparovat jako trofej," řekl šťastný rybář. Jeho kolegové s tím ale nesouhlasili. „Kdepak, byla by z toho dobrá polévka, a ten ovar!" smáli se. Jak to tedy dopadne, se ještě uvidí.

Podle starosty Ivana Kašpara, který se na rybu přišel podívat, je s podivem, že se nikdo jiný sumce nepokusil za celý rok ulovit.