Stejně tak se uvnitř na sále konaly dílničky pro děti. Ty si mohly nazdobit svůj vlastní perníček, vyrobit vánoční stromeček z papíru nebo veselého sněhuláka. Nejen ten dával tušit, že počasí venku by mělo být v tuto dobu jiné, než deštivé.

Snad každý doufal, že před počátkem programu venku, přestane pršet. To se bohužel nestalo. Lidé však přesto přišli, aby shlédli připravený program. V něm se předvedli místní malí fotbalisté, kteří secvičili drobná divadelní představení s vánoční tématikou. Místní dívky pak předvedly například speciální „laser" show. To když si na své tělo připevnily svítící pásky a ve tmě předvedly krátký, ale zajímavý tanec. Dívky vystoupily ještě s dalšími připravenými představeními.

Svůj um předvedly, stejně jako v minulém roce, také děti z místního mateřského centra Pramínek, konkrétně z kroužku hravého muzicírování.

Svým zpěvem publikum potěšila Nikola Kaniová společně se svým otcem Petrem Kaniou, který ji navíc i přes chladné počasí doprovázel na kytaru. Jednu z posledních písní společně s nimi zazpívala také sestra Nikoly, Patricie. Mimo jiné zazněla například píseň To k Vánocům patří nechyběly však ani klasické koledy, které vánoční svátky provází již několik generací.

Krátký projev pronesl Martin Vízek, zástupce místních fotbalistů. Děkoval věrným fanouškům, kteří při klubu stojí i v časech, kdy se týmu zrovna moc nedaří. Všem popřál také krásný vánoční čas.

Vrcholem večera bylo pochopitelně rozsvícení vánočního stromu. Ten stál tentokrát trochu jinde, než jsou Dobřichovští zvyklí. Ozdobený tentokrát totiž nebyl strom vedle letního posezení, ale jiný, na místo dovezený strom.

Po nutném odpočítávání vteřin do samotného rozsvícení nastala chvíle rozpaků, když se zprvu rozsvítila pouze hvězda na samé špičce stromu. Zbytek osvětlení na sebe však nenechal dlouho čekat a návštěvníci mohli spatřit vánoční strom v celé své kráse a za znění koledy Narodil se Kristus pán.

Rozsvěcením stromu však akce ještě nekončila. Za malou chvíli totiž začal ohňostroj, který k dobřichovskému prvnímu adventnímu víkendu zkrátka již tak nějak patří.

Poté se však již deštěm smáčení hosté adventní akce začali odebírat do svých domovů.