„Chceme jít v rámci rekonstrukce a vývoje veřejného osvětlení s dobou. Cílem je neustále snižovat náklady na spotřebu elektrické energie při zajištění instalace úsporného osvětlení ve městě a podílet se na nových projektech v rámci výběrových řízení," říká ředitel Technických služeb Český Brod Miroslav Kruliš.

Proto se také technické služby přihlásily do soutěže o nový projekt týkající se osazení solárních svítidel v Úvalské ulici, kde v zakázce uspěli společně s dodavatelem těchto solárních svítidel.
Jedná se o ulici v zástavbě rodinných domů, kudy nejen jezdí auta a chodí chodci, ale která je využívaná také jako cyklostezka.

„U těchto solárních svítidel se snižují náklady na stavební a výkopové práce. Stačí pouze výkopy pro světelné body, vybudování jednotlivých loží pro sloupy a jejich uzemnění," vysvětluje ředitel technických služeb s tím, že se samozřejmě musí dodržet postupy, ke kterým patří dostatečné vyzrání betonových loží.

V průběhu stavby v Říčanech dostaly českobrodské technické služby další nabídku na vybudování světelných bodů v rámci města Říčany.

„Také v Českém Brodě pokračuje rekonstrukce veřejného osvětlení s následným osazením 216 kusů LED světel, které přinesou nejen úsporu elektrické energie, ale také brzkou návratnost této investice," podotkl Miroslav Kruliš. Akce se týká ulic Jiřího Wolkera, Fr. Macháčka, U Studánky, na sídlišti Na Cihelně, K Dolánkám, Na Bělidle, ale i v dalších lokalitách ve městě. Svítidla a sloupy budou podle slov Miroslava Kruliše dodány v rámci dotace právě v těchto dnech.

Pracovníky Technických služeb Český Brod v čele s Václavem Malým čeká velmi náročný úkol dokončit instalaci tohoto osvětlení do konce letošního roku.