V rámci svých vyhlášených Laviček si tu zastávku mezi Prahou a koncertním místem v Kutné Hoře naplánovala kapela Kryštof.

„Vždycky si vybereme nějaké místo, ideálně park s lavičkami, kde zahrajeme jen s minimálním ozvučením, samozřejmě zadarmo a to setkání oznámíme jen pár hodin předem prostřednictvím sociálních sítí. Kapelu to hodně baví," prozradil manažer Kryštofa Honza Lippert, který celou akci v Kolíně začal zajišťovat v pátek okolo poledne.

Richard Krajčo s kapelou to nakonec na dvou lavičkách naproti soše Jana Ámose Komenského rozbalili pár minut po třinácté hodině, s mikrofony na dvou kytarách a zpěvu, dechové nástroje zněly akusticky.

Výborně naladěný Krajčo bavil přítomné a se všemi komunikoval: „Někdo jste slíbil, že přinesete řízky, tak kde je máme," vtipkoval a nakonec tu, která to přislíbila, našel v telefonu.

„Já chtěla, ale mám velkou rodinu a oni všechno sežrali," přiznala se smíchem autorka příspěvku stojící hned u zpěváka.

Nakonec od dětí v první řadě dostal nejen želatinové krávy, ale i jednu karlovarskou oplatku, kterou rozdal spoluhráčům coby hostii.

V hodinovém koncertu zazněly hity jako Atentát, Rubikon, Cesta, Inzerát či Obchodník s deštěm, které si sborově zpívaly zhruba dvě stovky přítomných, často celé rodiny s dětmi. Hodně bylo také těch, kteří po koncertu pokračovali do Kutné Hory na dlouho dopředu vyprodaný koncert v místním kulturním domě Lorec. Ten byl tečkou za veleúspěšným podzimním turné Kryštofa po klubech a kulturácích, které bylo celé vyprodané.

V podobném duchu se zřejmě ponese i jeho jarní pokračování, na které se vstupenky již začaly prodávat a hodně lístků zmizelo za pouhý den, na některé zastávky už dokonce všechny, nemnoho lístků zbývá také na koncert, který se odehraje 6. března v kolínském Městském společenském domě.

I tohle všechno zřejmě přispělo k tomu, že se stal Kryštof v sobotu Českým slavíkem coby nejlepší kapela, ale bodoval i v jeho dalších kategoriích, včetně bronze pro Richarda Krajča v pěvecké kategorii.

Zdeněk Hejduk