„O letošní Řepánkový den byl ze strany veřejnosti zájem, který skutečně předčil veškerá naše očekávání,“ uvedla Dagmar Zemanová, vedoucí služeb prevence v Kolíně. „Napekli jsme celkem 300 řepánků, které však nepokryly celou poptávku. Pro příští rok proto plánujeme ještě několik stovek přidat. Navíc bychom rádi zavedli i možnost objednat si řepánky předem. Lidé by si pak na nich mohli pochutnat nejen u kávy v naší kavárně, ale také si je odnést domů,“ nastínila Zemanová plány pro další ročník.

Ilustrační foto
Stavebním záměrům v blízkosti obcí vystavila místní referenda stopku

Řepánkový den má v prostorách Diakonie v Kouřimské ulici již několikaletou tradici. Veřejnosti je zpřístupněna nejen cvičná kavárna „Zahrádka pod věží“, kde obsluhují lidé s mentálním a kombinovaným handicapem, ale i prostory dílen. Hosté si tak mohou prohlédnout místnosti, v nichž vznikají například polštářky, hrnečky, mýdla a další krásné předměty. Zájemci si mohou výrobky klientů zakoupit a potěšit jimi sebe i své blízké.

Zájem veřejnosti nejen o Řepánkový den, ale i o naši kavárnu jako takovou, nás všechny opravdu velmi těší. Klienty práce na tomto cvičném pracovišti nesmírně baví a vždy se ze sebe snaží vydat maximum, aby zákazníci odcházeli spokojení. Rádi bychom proto upřímně poděkovali Nadaci Jistota, která nám v letošním roce na provoz kavárny, jejíž činnost rozhodně není výdělečná, přispěla nádhernou částkou 180.000 Kč,“ dodala Zemanová.

Druhý den voleb do poslanecké sněmovny - Chotouň
Střední Čechy: Máme celkem 26 poslanců