Hnědé popelnice na bioodpad z města nezmizely, o čemž se loni diskutovalo. Město totiž v rámci dotace pořídilo tisíc kompostérů za 2,4 miliony korun a otazník visel nad možností, že kompostéry by mohly nádoby na bioodpad nahradit. Zatím ale svoz bioodpadu z hnědých popelnic pokračuje.

Dalším tříděným odpadem jsou plasty. Obyvatelé mohou nyní využít i kontejnery na ulici či žluté popelnice u domu.
Ty zbylé nyní společnost AVE nabízí zdarma zájemcům. „Logicky si myslíme, že popelnice na plast budou chtít zejména lidé, co žijí v domech,“ řekl místostarosta Michael Kašpar.

Podobný trend lze spatřit u mnoha obcí, aby lidé měli možnost recyklovat co nejblíže. „Člověk pak nemusí chodit ke kontejnerům, ale má to na zahrádce, proto vytřídí více,“ míní Kašpar.

Ilustrační foto
Výstraha před velmi silným větrem potrvá až do pondělí

Lidé, kteří mají zájem o žlutou popelnici a dosud žádnou nepožádali, si ji mohou vyzvednout přímo v areálu AVE Kolín ve Třídvorské ulici.

Zájemce musí být občan s trvalým pobytem v katastru města Kolín žijící v rodinném či bytovém domě s celkovým počtem nejvýše osm bytových jednotek.

Žluté nádoby na plasty rozdají až do vyčerpání zásob. Harmonogram svozů najdeme na internetových stránkách AVE a Města Kolín.

TEXT: Jiří Červín

Tradičního běhu v Pečkách se účastní běžci různých věkových kategorií.
Na Pečeckou desítku se vydalo přes devět set závodníků
Autobus Škoda 706 RTO - ilustrační foto.
Nové linky autobusů oslaví jízdy staré Škody RTO