„Vstoupili jsme do jednání se Středočeským krajem na téma zřízení střední školy v Úvalech, kde by jejím zřizovatelem mohl být buď Středočeský kraj, město nebo soukromý investor,“ popsal starosta.

Jako vhodná lokalita se radnici jeví pozemky města v areálu cukrovaru. Důvodem je, že by zde škola byla snadno dostupná pro pěší a přispěla by k revitalizaci celé lokality.

Jak starosta připomněl, město do školství hodně investuje. Jen do základní školy a mateřských školek šlo podle něj v posledních osmi letech na investice a rekonstrukční práce přes 130 milionů korun, což je takřka 20 procent všech městských investic.

Ilustrační foto
V Úvalech vznikne velké obchodní centrum

„V současné době pracujeme na projektu výstavby svazkové školy, která přes všechny právní a legislativní problémy pomalu klopýtá ke kýženému cíli, a máme platné stavební povolení na rozšíření mateřské školy Cukrovar o dalších 50 míst,“ doplnil Borecký.

Ten odhaduje, že do pěti let by mohly mít Úvaly kapacity základního a mateřského školství vyřešené a spolu s rekonstrukcí dalších městských budov a získání nových prostor se otevírá i prostor pro zřízení jeslí pro děti do tří let věku v podobném časovém horizontu.