Mnohem palčivějším problémem je ale fakt, že na spojnici mezi Lžovicemi a Týncem nad Labem chodník zatím neexistuje. „Lidé ze Lžovic nemají v lokalitě chodníky. Obcí vede silnice druhé třídy, která je frekventovaná a doprava chodce ohrožuje," řekl starosta Dušan Žmolil.

V současné době tak město připravuje žádost o dotaci. „Je třeba připravit dokumentaci, která bude vyhovovat, včetně stavebního povolení," vysvětlil.

Třebaže je lokalita podle jeho slov pro chodce nebezpečná, žádná nehoda se na místě naštěstí neodehrála. „Díky Bohu, že se nic nestalo. Ale o problému víme už léta, takže s ním chceme něco udělat," řekl starosta.

Město Týnec nad Labem chce také rekonstruovat veřejné osvětlení na Masarykově náměstí. Poslední oprava se odehrála v roce 2009, kdy ale nebyly vyměněny stožáry. „Revitalizaci náměstí zatím nechystáme, až po stavbě kanalizace," řekl starosta. Stavba totiž povede přes náměstí. „LED systém nepoužíváme, máme ale úsporné zářivky, při rekonstrukci bychom zřejmě použili stejný systém, ale to se ještě uvidí," dodal.