Finalistek již osmnáctého ročníku soutěže bylo celkem deset. Druhou vicemiss se stala Oldřiška Neumannová, první vícemiss pak Nela Dobiášová. Všechny ale za sebou nechala právě Martina Ulrichová, studentka zdravotnického lycea v Kolíně.

„Jsem neskutečně šťastná, je to skvělý pocit a moc si to užívám,“ řekla těsně po vyhlášení vítězka soutěže, která ve volném čase ráda čte a hlavně tančí. To ostatně ukázala i při volné disciplíně, kdy se jejím tématem stal tanec Harlequin a Jokera z filmu Suicide squad.„Celkově miluji sportování,“ doplnila dívka.

Jednoduché to však rozhodně v soutěži neměla. I další soutěžící předvedly, že nejsou jen krásné. Ve volných disciplínách se tak objevil nejen tanec, ale ukázka hudebních dovedností nebo kickboxu. Došlo i na akrobacii, zpěv a dokonce i na stále oblíbenější pole dance. Kromě toho se soutěžící krásky předvedly při módních přehlídkách a rozhovoru s moderátorem. Tím byl známý Vlasta Korec.

Cesta do Paříže

Vítězky Miss Kolínsko získaly od sponzorů několik darů, nejzajímavějším byl ale jistě ten, co obdržela nově korunovaná královna. Šlo o dárkový poukaz na cestu do Paříže a do zábavního parku Disneyland, který jí předal Roman Škrabánek, spolumajitel cestovní kanceláře Monatour. „Do Paříže sebou vezmu pravděpodobně maminku nebo nějakou kamarádku,“ poznamenala nov á miss, která se do francouzské metropole a světového centra módy již teď těší.

Že se má opravdu nač těšit potvrdila i loňská vítězka Sabina Uxová, která své nástupkyni předávala korunku. „Výlet do Paříže byl pro mě úžasnou příležitostí. Je mi líto, že nemohu jet znovu. Kdyby mě ale chtěla vítězka vzít sebou, pojedu moc ráda,“ zažertovala loňská královna, která celý večer osobně zahájila hrou na kytaru.

Atmosféru celého slavnostního večera pak doplnilo i vystoupení české muzikálové hvězdy Radima Schwaba. Jeho hlas zazněl hned třikrát během večera. Diváky uchvátil zejména svým provedením slavné písně New York, New York.

Pořadatelka soutěže Gabriela Šubotníková je s letošním ročníkem velice spokojená. „Musím říci, že vzhledem k tomu jak dívky pilně cvičily, byla i jejich zodpovědnost vůči soutěži opravdu úžasná. Bylo mi velmi líto, že nemohly vyhrát všechny, protože se skutečně snažily,“ řekla.

Vánoční trh na Karlově náměstí v Kolíně
Vánoční trh v Kolíně se blíží, potrvá čtyři dny
Ilustrační foto.
Žena si spletla souseda s bezdomovcem