Původní termín dokončení jejich rozsáhlých oprav, kde spoustu problémů nadělala například statika schodiště, byl na červnový Kmochův Kolín. To se nestihlo, tak se začalo mluvit o červenci. Ani tento termín neklapl, práce se protáhly déle, než město počítalo.

Přijetí Kateřiny Šafránkové na kolínské radnici
Kateřina Šafránková zamířila z letiště na kolínskou radnici

Historická fotografie teras za MSD KolínZdroj: ArchivPosledním aktuálně plánovaným termínem jsou nyní zářijové Dny evropského dědictví. „Chceme prohlídku zrekonstruovaných, nasvícených teras spojit s pravidelnou prohlídkou radnice, ale tentokrát večerní,“ plánuje starosta Vít Rakušan s dovětkem, že změna je ještě vyhrazena. Akce by se měla uskutečnit v neděli 10. září. „To bych se šel podívat. Jsem docela zvědavý, co za kulturákem vytvořili,“ řekl Kolíňák Michal Haniš. „Škoda, že se to nestihlo na léto, když tam má být posezení pod slunečníky,“ dodala Miroslava Zapletalová. Na prohlídku se ale podle svých slov podívat půjde.

Večerní prohlídka teras by mohla přilákat lidi i na prohlídku radnice. „Když už ji děláme sedm let, tak většina těch, kteří měli zájem, se už přišli podívat. Proto se snažíme lidi nalákat a akci něčím ozvláštnit,“ dodal starosta.

Festival Rock for People se na den vrátil Na Kutilku
V Českém Brodě byli fanoušci vždy úžasní, říká organizátor Petr Fořt