Jen o kousek dál se jistě zalíbilo hlavně dětem, které si tu mohly vysypat obrázek speciálním barevným pískem. Na obrázcích byly především motivy z populárního kresleného filmu, který nedávno vysílala jedna z komerčních televizí, Ledové království. Motivy z tohoto filmu, který zná snad každé dítě, se objevovaly také na textilu nebo na sponkách či čelenkách. Maminky a babičky tak mohly nakoupit poslední dárky pod vánoční stromeček právě tady. Sehnat se zde daly také dárky pro dospělé. Například lepší vína nebo výrobky z keramiky. A to jak nejrůznější svícínky, tak také například pivní korbeli.

Jedna z přítomných žen nabízela drátkované zvonečky a výrobu ukazovala také na místě. Její práce byla precizní, stejně jako u ostatních prodejců. Příchozí se v kulturním domě mohli občerstvit nabízenými nápoji, mezi kterými nechybělo svařené víno nebo horký čaj.

Zatímco v přízemí se především nakupovalo, v prvním patře na hosty čekaly hned dvě výstavy. Ta první ukazovala nejrůznější historické dokumenty. K vidění byly kroniky nebo například starý nábytek. Nechyběl ani historicky cenný porcelán nebo rodné listy. Lidé mohli vidět také zápisky Jana Vaváka. V druhé části vrchního patra si pak mohli příchozí prohlédnout výstavu Živé kroniky. Tedy projektu, který připravovala místní akční skupina Podlipansko společně se seniory z okolí. Na výstavních panelech jsou hlavně historické fotografie. Z tohoto projektu je však občanům k dispozici také filmová nahrávka a tištěné knihy, kde jsou taktéž zejména historické fotografie z jednotlivých obcí náležících k Podlipansku.