Několik střel skončilo podle svědků ve zdi místní bytovky. Jedné seniorce dokonce proletěla oknem kulka. Tu pak zajistila policie. Další obyvatel měl podle svých slov velké štěstí. Stál na štaflích, když ho jen o pár desítek palba minula, dávka pak skončila v trávě. „Kulky mi svištěly nad hlavou,“ popsala zase mladá maminka.

Případem se okamžitě začala zabývat policie. „O události víme a prošetřujeme ji,“ popsala našemu Deníku minulý týden Petra Čimová z kolínského policejního ředitelství.

Místní ihned po události podezírali armádu. „Často tu létá neoznačení vrtulník. Myslíme si, že mohlo jít o nějaké vojenské cvičení,“ tvrdili někteří.
Kolínskému deníku se v tomto ozvali další svědci události. Ti s tvrzením, že šlo o nějaké pokažené vojenské cvičení, příliš nesouhlasí. „Podle mě šlo spíš o někoho, kdo si chtěl jednoduše zastřílet,“ myslí si domorodec.

Podle trajektorie střelby nebylo až tak složité odhadnout, odkud palba mohla přicházet. Přibližně kilometr od vesnice jsou na okraji lesa dva rybníčky. Právě z těchto míst se prý mohlo střílet.

A jak se později ukázalo, odhady se nemýlily. Stačilo pár minut. V trávě leží několik na sobě naskládaných panelů a v nich viditelné stopy po střelbě. Navíc za nimi rostoucí kmeny stromů palba doslova provrtala. Nalezená nábojnice o několik metrů dál jen utvrzuje ve faktu, že z tohoto místa se opravdu pálilo ostrými. Směr na vesnici také odpovídá.

Nábojnici jsme následně předali policii. Ještě před tím nám však expert na zbraně potvrdil, že se jedná o nábojnici, která se mimo jiné používala do samopalů starší výroby. Nyní se naším nálezem zabývá policie. „Nábojnice půjde na znaleckou expertízu a bude se také prověřovat, zda nesouvisí s případem z 30. března,“ uvedla mluvčí kolínské policie Petra Čimová.