V kategorii pozemní stavby Kolínska získala výroční cenu bezbariérová zahrada Domova pro seniory v Kouřimi, v kategorii dopravní stavby Kolínska si vavříny vítězství odneslo parkoviště u nemocnice v Kolíně.

V kategorii stavby Nymburska zvítězila cyklostezka Kostelní Lhota – Sadská, kategorii pozemní stavby Kolína vyhrála rekonstrukce domova důchodců. Nejvíce hlasů v kategorii stavby Kutnohorska dali porotci vojtěšskému akvaduktu Bylanka na Žižkově v Kutné Hoře.

V kategorii fasády Středolabí zvítězila fasáda rondo-kubistických domů čp. 129, 130, 131 v ulici Na Hradbách v Kolíně. Tato akce pak získala také celkovou hlavní cenu, a stala se tak Stavbou roku 2014 středních Čech.

Ještě před hlasováním člen řídicího triumvirátu Pavel Kolář požádal porotce, aby nehlasovali podle toho, že v té či oné lokalitě mají souseda, ale do rozhodování každý vložil svůj um.

„Porota je vybraná tak, že každý má své speciální zaměření, je odborníkem v některé oblasti," uvedl Pavel Kolář, který zároveň pohovořil o nešvarech některých investorů, kteří nedbají doporučení stavebních dozorů nebo si stavební dozor vykonávají vlastními zaměstnanci.

„A jsou rádi, že splnili termín, protože má někdo přijet a stříhat pásku. S těmito záležitostmi jsme se u navržených staveb moc nesetkali, ale pozoruji, že se to zase začíná objevovat," dodal Pavel Kolář.

Na stavbu roku bylo nominováno více než 40 staveb, porota měla tedy z čeho vybírat.

Po vyhlášení výsledků hlasování nechyběly gratulace řediteli stavební školy Jindřichu Synkovi k významnému životnímu jubileu.