Kolik to bude stát navíc? „Nebude to tak hrozné, jak jsme si původně mysleli. Při předpokládané investici na výstavbu haly kolem 55 milionů korun jsou odhadnuté náklady na navýšení do dvou milionů. Hala by měla sloužit minimálně 30, 40 let i déle, takže jsou to náklady, které jsou vhodné,“ dodal.

Lenka Filipová je na české a slovenské kulturní scéně značkou hudební kvality, úspěchu, ale i neobyčejné lidské skromnosti
Kulturní tipy z Kolínska: kam se vydáte?

„Aby z malé haly nakonec přece jen nevznikla původně plánovaná velká,“ smál se Kolíňák Jan Švejda. „Žádné další rozšiřování se nekoná, jen ve stejném designu zmíněné navýšení,“ řekl místostarosta.

Po dokončení studie se začne projektovat, řeší se ještě napojení kanalizace a také ještě povrch haly tak, aby vyhovoval co nejširšímu spektru sportů. „Za poslední roky jsem odpovídal na řadu dotazů, x krát jsem odrážel něčí naštvání. Ale zkrátka Kolín postaví halu, až si to bude moci dovolit bez dluhů, a takovou, na kterou má. To splňuje tato hala v roce 2019,“ dodal starosta Vít Rakušan.

Městská hudba Františka Kmocha zahrála netradičně v pátek
Kmocháci nahrají nové CD