Uzavírka se dotkne také autobusové dopravy, vozidla budou jezdit po jiné trase, například linka 422 nebude zajíždět do zastávky Přistoupim.

Cyklostezka Velim – Vítězov je hotová

Cyklostezka Velim – Vítězov dostala povolení k dokončení části od sportovního areálu u školky na konec křižovatky. Nově zde budou dle projektu vybudována parkovací místa pro osobní automobily. Už teď je nová stezka cyklisty hojně využívaná. Oproti původním plánům došlo k prodloužení mostku přes potok a také k vybudování veřejného osvětlení. Na výstavbu cyklostezky obce získala dotaci, její poslední dokončení už bude z prostředků obecní kasy.

Zvažují pořízení kompostérů

Vedení obce Starý Kolín uvažuje, že pro své obyvatele pořídí zahradní kompostéry. V řádu několika set kusů to samozřejmě není úplně laciná záležitost, a tak by radnice ráda získala prostředky z dotace. V podmínkách dotace je dosažení určitého finančního limitu a také, že kompostéry budou určitý počet let sloužit na pozemcích v katastru obce. Proto nyní obec zjišťuje zájem lidí o kompostéry. Vyplněný anketní lístek by měli odevzdat na obecním úřadě do konce července.

Testování - koronavirus. Ilustrační foto.
Odběrové místo v Kolíně otevřené kvůli Církvici navštívilo 13 lidí