Kdo z obyvatel by měl další připomínky a návrhy k autobusové dopravě (zastávky, jízdní řády), nechť je do konce tohoto měsíce pošle na e-mailovou adresu: mupecky@pecky.cz.

Přeplněné nádoby se při vývozu ničí

Svozová firma řeší ve Velimi problém s poměrně častým přetěžováním popelnic na bioodpad. Odpad v nich je nezřídka velmi zhutněný a velice často se pak stává, že se při vyvážení ulomí lem, za který nádoba drží na výklopníku svozového auta. Tomu posádka vozu těžko může předejít. Pokud by se situace nezlepšila, firma sice přeplněnou nádobu vysype, ale s podmínkou, že v případě poničení nádoby si občan potom novou popelnici pořídí na své vlastní náklady.

U přejezdu v Havlíčkově ulici v Kolíně se bude opravovat propustek.
Další mostek na průtahu Kolína čeká oprava, uzavírka bude několik měsíců

O půlnoci zvonil na domy, vulgárně se dožadoval peněz

Chybělo jen pár minut do půlnoci, když se na linku kolínské městské policie obrátila seniorka bydlící v Luční ulici, protože se tam pohyboval podivný muž, který obcházel domy a zvonil na všechny domovní zvonky. Rozhodně to pro obyvatele nebylo nic příjemného. „Hlídka našla místního problémového narkomana, který obtěžoval občany vyzváněním na obydlí. Nevybíravým způsobem, vulgarismy se dožadoval poskytnutí peněz nebo jídla. Muž byl velmi důrazně vykázán z místa s upozorněním, že se bude zde ve městě chovat slušně,“ popsala mluvčí strážníků Helena Honkiszová.

Děti dostaly dárek v podobě nové lanové pyramidy

Malí návštěvníci hřiště u zdravotního střediska v Zásmukách se mohou od nynějška vydovádět na nově instalovaném hracím prvku. Je jím lanová pyramida, která je velká čtyři a půl metru.

Otevření centrálního dětského hřiště v Kolíně.
Z ARCHIVU: Centrální dětské hřiště v Kolíně otevřelo pomyslnou bránu