Do mateřské školy může přijít samozřejmě pouze dítě zdravé, příchozí vždy ráno projdou povinným zdravotním filtrem – měření teploty apod. Podmínkou nástupu dítěte do mateřské školy je podepsání čestného prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění, které si lze stáhnout a připravit už doma. Rodiče, kteří budou chtít, aby dítě mělo roušku po celou dobu pobytu ve školce, zajistí dítěti do skříňky tři až čtyři čisté roušky na den. Do školky nebude možné nosit žádné hračky.

Cyklopumpičky prošly opravou

Cyklisté v Kolíně mohou opět využívat veřejné hustilky na kola. Obě prošly opravou a celkovým servisem odbornou firmou a nyní byly opět vráceny na svá místa. Jedna cyklopumpička je cyklistům k dispozici na autobusovém nádraží v blízkosti cyklověže, druhou mohou využít na cyklostezce ve Veltrubské ulici. Radnice připomíná, že oprava těchto pumpiček je finančně dosti nákladnou záležitostí, nabádá proto k dobrému zacházení s tímto vybavením, aby sloužilo co nejdéle.

Trafostanice už je na svém místě
OBRAZEM: Podzemní trafostanice v rohu Karlova náměstí v Kolíně už je na místě

Opraví kapličku v Cerhýnkách

Městys Cerhenice už má od Stavebního úřadu v Pečkách povolení na rekonstrukci kapličky v Cerhýnkách. Budou se opravovat povrchy stavby, tedy stěny, omítka, výmalba, vymění se střešní krytina, kterou dnes tvoří pálené tašky bobrovky, kaplička dostane nové dveře místo stávajících, už notně omšelých, dojde také na opravu a dovybavení interiéru. Kaplička vystavěná na náklady obce je zasvěcená Panně Marii, vysvěcená byla na svátek Panny Marie 24. září 1848.

S rekonstrukcí sokolovny pomáhají i občané

V Pečkách pokračuje rekonstrukce sokolovny, jejíž opravu financuje zejména ministerstvo školství. „Notnou měrou ale i město a obyvatelé, kteří dle svých možností přispívají na stále otevřený transparentní účet,“ dodala místostarostka Iveta Minaříková.

Pomník Prokopa Holého tvoří jednu dominant Husova náměstí před budovou radnice v Českém Brodě.
Památník Prokopa Holého potřebuje restaurovat

Mladí fotbalisté opět míří na pažit

S postupem rozvolňovacích opatření se rozjíždí i aktivity malých fotbalistů. Například v úterý 19. května od 17 hodin SK Český Brod pořádá v areálu Na Kutilce nábor mladých fotbalistů. S sebou stačí vzít jen sportovní oblečení. Připraven bude ukázkový trénink, zájemci si zaběhají po zeleném pažitu a možná už u fotbalu zůstanou. Také v Cerhenicích se příští týden rozeběhnou tréninky starší fotbalové přípravky, počítá se předběžně opět se středami a pátky.