Bude se jednat o přístavbu ke stávající budově školy, kde bude kromě tělocvičny i školní aula. Architekti Jiří Opočenský a Štěpán Valouch navrhli přístavbu završit jakousi lucernou nad střešní krajinou Peček. Budou ji tvořit okna po celém obvodu v kombinaci s hliníkovými profily.

„Tato lucerna bude jasným orientačním bodem v Pečkách a bude vyzařovat novou energii pro celé město. Její výška přesahuje výškovou hladinu okolních střech a doplňuje stávající dominanty města,“ shodují se architekti, kteří současně přístavbě navrhli zaoblené rohy, které objem stavby zjemní.

V přízemí bude zmíněná aula s mobilní tribunou pro 150 diváků. V patře pak vlastní tělocvična o rozměrech 32 x 20 metrů se světlou výškou po celé ploše sedm metrů. Tělocvičnu bude možné pomocí závěsu či sítě rozdělit na dvě samostatné poloviny. Podél jedné strany bude tribuna zhruba pro stovku 100 lidí přístupná z chodby.

Zázemí obnáší čtyři šatny, což by mělo vystačit na kapacitu 90 sportovců. Před budovou bude možné využít 12 parkovacích míst.