O přestávce v mezipatře se sexuálním hrátkám oddával šestnáctiletý pár. Ani trochu jim nevadilo, že je přitom sledují nejen jejich vrstevníci. Jeden hbitý „kameraman“ natočil vášnivou scénu, kdy šestnáctiletá dívka rukou uspokojovala svého partnera, na video.

Své dílo pak umístil na internetovém portálu. Video se okamžitě stalo hitem a šířilo se jak lavina nejen mezi studenty. Podle našich informací vše došlo tak daleko, že hlavní hrdinka sama došla existenci videa oznámit na vedení školy. „Byla z toho psychicky dost špatná,“ popsala jedna z jejich kamarádek.

Co na celý incident říká vedení školy? Trest pro účastníky videa ještě není stanoven. „Maximální výše může být podmínečné vyloučení ze školy,“ uvedl Kolínskému deníku Miloš Hölzl, ředitel školy s tím, že věc je nyní v šetření. I autor videa prý může očekávat stejný trest jako „herci“.

Vedení školy je celou záležitostí zaskočeno. „Žádný podobný případ jsem po dobu působení ve školství řešit nemusel,“ popsal ředitel.

Případem se nyní začala zabývat policie. „Událost prošetřujeme. Zatím ale nemůže říci, jakých činů by se případně někdo ze zúčastněných dopustil,“ uvedla Petra Čimová z kolínského policejního ředitelství.