Dosáhl jste skvělého úspěchu, na klání ve Spojených státech jste získal stříbrnou medaili. Jaký je to pocit?

Báječný, a je to odměna jak pro mě, tak pro celý náš tým.

Jak jste se cítil na stupních vítězů? Co se vám honilo hlavou?

Překvapení a štěstí, protože jsem to nečekal, že dojdu až do finále.

Jak dlouho se úpolovým sportům věnujete?

Šest let.

Zaměřil jste se jenom na wrestling, nebo děláte i jiné bojové sporty?

Jelikož se věnuji jako hlavní sport MMA, což jsou smíšená bojová umění, věnuji se boxu, judo a wrestling.

Proč jste si vybral právě tento sport? Dělal jste třeba v dětství jiné sporty?

Naplňuje mě, že jsem plně odpovědný sám za sebe a stále mě baví se učit novým věcem, protože úpolové sporty jsou pak cesta na celý život. A oslovuje mě vzájemný respekt zápasníků. Jako každý český kluk jsem v šesti letech začal hrát fotbal, kde jsem chytal a zejména v Brankářské škole Jana Chrastila byly základy mé fyzické přípravy.

V Americe jste vyhrál dva zápasy, díky čemuž jste postoupil do finále. Jaké to byly souboje?

První zápas jsem nastoupil s juniorským zápasníkem z Mexika, který do mě silově tlačil, čekal jsem na správnou chvíli a zaútočil jsem na nohy čímž jsem soupeře vybodoval. Druhý zápas byl s Irem McKenna, kde už začala být znát fyzická únava, soupeř zaútočil na nohy, útok jsem ubránil technikou sprawl, v této pozici jsme skončili dost dlouho, ale tlaku jsem odolal a soupeře nakonec přetočil. Rozhodčí nás pak vrátil opět do středu žíněnky, ihned jsem nastoupil do útoku na nohy, ten se povedl a zápas jsem vyhrál opět na body.

Pak jste ale prohrál ve finále. Co chybělo k tomu, abyste vybojoval zlato?

Do finále mě rozhodčí poslali ihned po druhém zápase, kde mi docházela síla, což není omluva, soupeřem mi byl juniorský zápasník z USA, kterého vědom si své únavy jsem chtěl co nejrychleji strhnout na zem, útok však ubránil a přetočil mě na lopatky, kde soupeř pozici udržel a rozhodčí začal počítat a nakonec zápas ukončil vítězstvím soupeře. Dostat se z nevýhodné pozice a určitě by se zápas vyvíjel jinak, bohužel mě soupeř udržel a k vítězství mu blahopřeji a vím, na čem pracovat.

Jaké jsou vaše další sportovní cíle?

Prosadit se jak na kvalitních turnajích v České republice, tak i v zahraničí, do budoucna bych se chtěl opět do Ameriky vrátit na delší dobu, zde trénovat a studovat. Sen mám, abych jednou mohl žít sportem, a až naberu dost zkušeností, tak je předávat dál.