Andělské zvonění
Tradiční Andělské zvonění – adventní jarmark a festival kreativních dílen – se koná v sobotu od 9 do 17 hodin v českobrodském gymnáziu. Příchozí uvidí klasická řemesla a autorskou výtvarnou tvorbu.Otevřené budou kreativní dílny pro dospělé a děti. Zájemci si tak mohou ozdobit perníčky, malovat na sklo a porcelán, vytvořit zajímavé věci z korálků nebo zkusit malovat na textil. Připravené je také vánoční představení pro děti, které je každoroční setkání této akce. Tentokrát se nejmenší návštěvníci mohou těšit na Klárčinu cestu k Nebesáři, kterou uvidí v podání divadelního souboru Očka. Představení mohou návštěvníci poprvé vidět v 10.30 a poté ještě jednou ve 14 hodin. Gymnázium společně s městem Český Brod pořádá Andělské zvonění již po 9.

Velký Osek
Jste milovníkem guláše na různé způsoby nebo milujete štrůdl? Pak byste neměli chybět na třetím ročníku soutěže o nejlepší Velkoosecký guláš a štrůdl. Akce je připravená na sobotu od 15 hodin. Konat se bude v Dělnickém domě. Ukončení akce je naplánované na 17.45, o patnáct minut později dojde k vyhlášení výsledků a poté bude následovat volná zábava. V ceně vstupného je hlasovací formulář s možností degustace všech soutěžních vzorků gulášů a štrůdlů. Počet soutěžících je omezený a nyní již není možné se do soutěže přihlásit. Ve stejný den od 10 do 17 hodin se v Motelu U Jezera sejdou pro změnu milovníci adventu na květinové dílně Hany Nesvadbové. Od 11 do 15 hodin bude navíc otevřená tvořivá adventní dílna, ve které si lidé mohou vyrobit adventní věnec.

Býchory
Zájemci se sejdou v pátek v 17 hodin před mateřskou školou v Býchorech. Průvodem pak účastníci projdou obcí a na závěr budou moci navštívit předvánoční jarmark, který bude přichystaný ve školní tělocvičně. Tam budou připravené výtvarné práce žáků, které bude možné si zakoupit. Chybět nebude samozřejmě ani občerstvení a zváni jsou také ti, kteří si chtějí jen užít příjemný večer po boku sousedů a známých a načerpat atmosféru nadcházejících nejkrásnějších svátků v roce. Výtěžek z vánočního jarmarku bude použitý na rozvoj základní a mateřské školy.

Ilustrační foto
KRÁTCE: Kuchaři budou soutěži o nejlepší guláš a štrúdl



Volárna
Vánoční prodejní výstavu a dílnu netradičních adventních věnců a svícnů pořádají na Volárně. Příjemné předvánoční odpoledne je naplánované na sobotu od 15 hodin na sále Obecní hospody. Výrobu vánočních dekorací předvede floristka Kristina Mašková. Každý, kdo bude mít zájem si pak může vyrobit svůj vlastní věnec, svícen či další dekoraci. Podmínkou je však přispět na materiál a také mít s sebou nůžky na papír, zahradnické nůžky a dvě nebo tři zavařovací sklenice různých velikostí. Pro všechny příchozí hosty a kreativce bude připravené malé pohoštění.

Ždánice
Poslední leč se ve ždánické restauraci Pod Panákem uskuteční v sobotu 25. listopadu od 19 hodin. Zváni jsou všichni příznivci myslivosti a posezení při hudbě či milovníci tance. Hrát bude živá hudba a chybět nebude ani klasická tombola.

Mlékovice
Mlékovičtí v sobotu rozsvítí stromeček. Od 16 hodin je na programu jeho zdobení a vánoční trh. Poté následuje vystoupení malých andělíčků, rozsvícení stromečku a zpívání vánočních koled. S sebou si vezměte zvoneček a lucerničku se světýlkem.

Přehvozdí
Vánoční tvoření naplánovali v Přehvozdí na sobotu. Určené je pro dospělé zájemce, kteří si mohou vyrobit vánoční věnec nebo svícen. Kreativní tvoření nezbytných a tradičních vánočních dekorací začne ve 14 hodin v budově místního obecního úřadu.

Barchovice
V neděli v 17 hodin se u budovy obecního úřadu sejdou Barchovičtí, aby rozsvítili vánoční stromek. Zpívat se budou adventní písně a samozřejmě také vánoční koledy. K zahřátí bude k dispozici svařené víno pro dospělé a také horký čaj.

Ilustrační foto
Úklidové firmy hlásí před vánočními svátky plno