Kostky z eidamu

Nakrájejte tvrdý sýr na kostky, položte je na čtverečky salátové okurky, spíchněte je párátky a obalte ve směsi sladké a pálivé papriky a soli.

Žervé v rajčatech

Rajčata rozpůlte a vnitřek vydlabejte. Rajčatovou dřeň, žervé, máslo a smetanu našlehejte, osolte a nakonec doplňte nadrobno nakrájenou uzeninou. Směsí naplňte půlky rajčat a ozdobte petrželkou.

Sýr v oleji

Plátky sýra vložte do sklenice, proložte podle chuti bylinkami (majoránka, tymián, rozmarýn) a kořením (bobkový list, směs pepřů, špetka chilli), zalijte olejem a nechejte marinovat asi týden v chladu.

Nakládaný hermelín

Hermelíny nakrájíme na čtvrtky, cibuli a papriky na kolečka. Vše vyrovnejte do sklenice, přidejte podle chuti koření (pepř, nové koření, hořčičné semínko, bobkový list) a zalijte olejem. Nechejte v chladu asi pět dnů.