Titulu však předcházela dlouhá cesta. „Hrajeme asi pět let a tým je založený na přátelství, nikoli na tom, že sháníme nejlepší hráče," vysvětlil vedoucí týmu, Petr Loukota, že Radimští hrají hlavně pro zábavu.

Podle něj nikdo nikomu nevyčítá, když se něco nepovede. Což se však za uplynulou sezónu takřka ani nestalo. Radimské šipkařské „áčko" totiž prohrálo za celý rok pouze čtyři zápasy. Právě tento úspěch jim zajistil první místo v oblastní tabulce, kde soupeřili s třinácti dalšími týmy. Z Kolínska se utkali například s Konárovicemi, Kolínem, Červenými Pečkami a zahráli si také proti Veltrubským.

Celkem úspěšní byli Radimští už loni, kdy vybojovali druhé místo. To však k postupu na prestižní celorepublikové finále nestačilo.

Finále se hrálo ve Valdicích, proto hráči z Radimi odjížděli už v šest ráno, aby vše stihli. Petr Loukota vzpomíná, že odjezd byl náročný. „Chtěli jsme celý týden před mistrovstvím trénovat, plán nám však překazily povodně," prozradil. Podle jeho slov tak místo tréninku uklízeli prostory restaurace a kabin. Navíc prý pak dlouho do noci seděli na hřišti, aby grilováním odměnili všechny dobrovolníky.

Možná proto na mistrovství nevyhráli úplně jednoznačně. „Hned v prvním zápase měl soupeř tři šipky na to nás vyřadit, pak jsme docela hladce prošli až do finále," popsal průběh soutěže Petr Loukota. Radimští si prý věřili, ale soupeř je zaskočil vynikající hrou. Ve finále prý prohrávali 4:2 a přesto skóre dokázali otočit a 4:5 vyhráli.

Vítězství je pro tým o to cennější, že dokázali přehrát tým z Hluboké nad Vltavou, který díky vítězství ve skupině vynechal předkolo a v dalších třech kolech neztratil jediný zápas.

A mají Radimští nějaké fígle, jak vyzrát nad soupeřem? „Každý má svůj oblíbený double (na ně se zavírá, pozn. red.), tak tam to směřuje. A na ně my máme štěstí," řekl Loukota. Mužstvo prý má také své vymyšlené hry, na kterých hru na double trénuje. Při hře však nejvíce míří na triple 19 nebo triple 20, tím však netvoří žádnou výjimku oproti ostatním. Šipky si prý každý z hráčů skládá sám, tak jak mu vyhovují a hraje s nimi jak tréninky, tak mistrovská utkání.

Vítězstvím získal radimský tým postup do nejvyšší krajské soutěže, tedy do středočeské extraligy. Na zápasy tak budou jezdit například do Prahy, Kladna nebo Příbrami. V této vysoké soutěži již Radimští jednou hráli a objevil se tu také tým Veltrub nebo Kutné Hory.