Všechno vypuklo v neděli ve dvě hodiny odpoledne. Už při vstupu na hřiště malí soutěžící dostali kartičku na podpisy při splnění úkolů a malou pozornost do začátku. Pak už byl čas na to za hodinu stihnout projít všechny disciplíny. Děti tak skákaly v pytli nebo na cvičících míčích mezi překážkami. Snažily se také shodit co nejvíc kuželek nebo se lanem přetahovaly s členem Viktorie Radim.

Nechyběly ani úkoly s fotbalovým míčem ani zdolávání překážek. Většina úkolů zkrátka připomínala, že jsme na fotbalovém hřišti.

Když měly děti úkoly splněné, případně je už sbírat body a sladkosti nebavilo, mohly využít skákacího hradu. Ten byl vždy plný dětí, které se dospělí snažili naučit nepředbíhat a trpělivě vystát frontu.

Krátce po třetí hodině na děti čekala diskotéka. Na té ti nejmenší předvedli, že umí tancovat ptáčka, že před ránou jako z děla umí padnout až k zemi a zaručeně umí křičet jako nikdo jiný. Předvedli však také, že jim není cizí bigbeat a tancování s kytarou ani házení vlasy.

Zanedlouho už bylo na čase vyhlásit vítěze velké ceny za nejkrásnější obrázek.

Chlapec, který losem zvítězil, si domů odnesl krásného velkého plyšového krtka.

To už se ze hřiště všichni přesouvali o kousek dál a šli si projít stezku odvahy. Stačilo poslepu projít okolo stromů držíce se provazu. Vyběhnout do prudkého svazu a seběhnout oklikou zpět a nakonec se se zavřenými oči zamotat a ukázat na barvu, na kterou se jich pořadatelé zeptali. Po těchto úkolech už nastal jen běh zpátky na hřiště.

Tam už na děti čekala hasičská technika. Děti si mohly půjčit helmy, vylézt na auto nebo si vyzkoušet sedět v něm. Také mohly zkusit zasahovat cíl, kterým byla PET lahev. To většinu přítomných nadchlo nejvíce.

Úplným závěrem akce věnované dětem bylo opékání špekáčků. Ačkoli radimské děti mají svůj den za sebou, stále se mohou na něco těšit. Ihned po ukončení akce na místo dorazilo první auto, které napovídá, že už příští víkend Radim čeká pouť, poprvé na místním hřišti.