„Volba je to překvapující vzhledem k počtu dětí v sále," řekli pořadatelé po spočítání lístků a víc vlastně ani říkat nemuseli. Všem přítomným již bylo jasné, že následujících několik desítek minut stráví sledováním úspěšně zanimovaného komiksu Čtyřlístek ve službách krále.


Pojízdné kino navštívila také divačka Lenka, které se však výběr filmu nezamlouval. Prý ho již viděla. Původně doufala, že se budou promítat Donšajni.
„Nevadil by mi však ani, kdyby lidé vybrali Revival nebo film Martin a Venuše. Zbytek filmů jsem však už viděla," přiznala. V kině tedy nezůstávala, ale připustila, že navštíví některé z dalších promítání na Kolínsku.
Do kina prý nechodí pravidelně, ale pokud ji nějaký film zaujme, tak vyrazí. 

Naposledy prý divačka navštívila film s názvem Příběh kmotra. Ten však Český rozhlas Region, pořadatel putovního kina nenabízí.
„Letos je v nabídce hudební komedie Revival, sci-fi o putování zpátky v čase Probudím se včera, prostopášná komedie ze světa opery Donšajni, animovaný film Čtyřlístek ve službách krále a romantická komedie Martin a Venuše," představili nabízené filmy promítači putovního kina Tereza Čistotová a Michal Plšek.


Lidé v každém městě si hlasováním vyberou jeden z nabízených filmů. Ten se pak promítá od 18.00 hodin.
Všichni hosté putovního kina navíc mohou vyhrát stolní hry a knihy s filmovou tématikou nebo české filmy na DVD. A kam se ještě můžete za putovním kinem vydat? Ve čtvrtek zavítá kino do Mukařova, v úterý 11. března pak do bečvárské Sokolovny. Putovní kino navštíví také Starý Kolín, kde pořadatelé očekávají hojnou účast.
Poslední zastávkou na Kolínsku je obec Volárna, kde se bude promítat v sále obecní hospody.