Poradna pro oběti trestných činů v Kolíně, která působí v rámci střediska PMS, pomáhá každému, kdo se cítí být obětí trestného činu, nehledě na druh trestného činu, nebo fázi trestního řízení. „O pomoc může požádat kdokoli, kdo se cítí jako oběť, nehledě na to, zda se trestný čin stal, či zda byl dopaden pachatel,“ uvedla poradkyně Věra Čápová.

Lidé se mohou dozvědět zejména právní informace, mohou požádat o doprovázení, psychosociální podporu, nebo dle situaci zprostředkovat další služby. Cílem poradny je pomoci obětem při zvládání následků trestného činu – a poskytnout podporu pro návratu do běžného života.

Pro pomoc obětem je také důležitá úzká spolupráce s dalšími institucemi. „Díky kvalitní spolupráci napříč institucemi jako jsou orgány činné v trestním řízení, a městský úřad, je možné oběti poskytnout mnohem kvalitnější a včasnější pomoc ušitou na míru,“ podotkla Věra Čápová.

Kolínská poradna sídlí v ulici Politických vězňů č. 109. Je otevřená ve středu od 12 do 15 hodin a ve čtvrtek od 10 do 13 hodin. Lze se objednat, není to však podmínkou. Poradkyni Věru Čápovou je možné kontaktovat telefonicky na čísle 727 873 139. Veškeré služby jsou poskytovány bezplatně a anonymně.

Resuscitační Andula je moderní a poskytuje okamžitou zpětnou vazbu.
OBRAZEM: Český červený kříž v Kolíně získal resuscitační Andulu
K-centrum v Kolíně.
Služba K-centra je aktuálně pozastavena