S takovým návrhem vystoupí vítězná koalice Změna pro Kolín a Kolíňáci na ustavujícím zastupitelstvu města. Více nám řekl Karel Molnár. „Čekal jsem na výsledek senátních voleb, dopadlo to tak, že máme senátorku Emilii Třískovou. Kromě toho jsem si dal určitý čas na rozmyšlenou, kdy jsem vše konzultoval jak se svými voliči, tak i sociálními demokraty. Převládl názor, ať do toho jdu," vysvětlil.

Karel Molnár získal nejvíce preferenčních hlasů z kandidátky ČSSD, což mu vyneslo křeslo v zastupitelstvu. „Osobně mě to potěšilo, ale zároveň to velmi zavazuje," řekl. Volební výsledek strany však hodnotí jako neúspěch. „Budeme mít v místních organizacích schůze, kde budeme výsledek analyzovat. Myslím, že pro mé vrstevníky byli mladí kandidáti málo přijatelní, možná kdyby ještě čtyři roky počkali," zamyslel se Karel Molnár.

Nejzásadnější podle něj bude najít vazbu na vedení Středočeského kraje i vládu. „Když jsem člen vládní strany, chci něco dokázat pro Kolín," dodal.

Návrh členů městské rady: Vít Rakušan, Michael Kašpar, Petr Král, Pavlína Havlíková, Martin Slavík, Ladislav Zima, Michal Najbrt (Změna pro Kolín), Tomáš Růžička (Kolíňáci), Karel Molnár (ČSSD).