Hráli hlavně muži, mezi kterými byla jedna jediná žena. „Hrajeme jen pro radost a abychom si udělali žízeň," vysvětlil Jiří Maryška, že o sportovní výkony rozhodně nejde a o umístění také ne. Na vítěze tak nečekala ani žádná hmotná odměna.

Stejně jako ostatní si však ti nejlepší užili celý den. Zatímco sportovní turnaj se odehrával v dopoledních hodinách, odpoledne patřilo dětem. Právě proto již kolem poledne vyrostl u místní sokolovny skákací hrad a děti využívaly také trampolínu.

Od tří hodin potom mohli ti nejmenší obyvatelé vyzkoušet také střelnici, skákání v pytlích nebo například přetahování lanem. Nechybělo ani rybaření nebo jízda na koních.
Pro všechny pak bylo připravené občerstvení. Večerní program patřil opět dospělým. Připravená byl volná zábava z rytmu reprodukované hudby.

Sportovně zábavný den dělají v rámci posvícení v Přistoupimi každoročně již mnoho let. Ne vždy se však hraje zrovna nohejbal. Také letos nebylo do poslední chvíle rozhodnuto. Na plakátech totiž kromě tohoto sportu uvedli také tenis a stolní tenis. „Stolní tenis by se hrál v případě nepříznivého počasí a tenis pokud by byl o něj zájem," vysvětlil důvod, proč se nakonec hrál jen nohejbal Jiří Maryška.⋌