V NEBOvidech je připraven NEBOjácný večer plný překvapení a zábavy.

Obnova nebovidské návsi je iniciativou občanů, kteří s architekty dlouho vymýšleli, jak by měla jejich obec vypadat. Duší projektu je sdružení Nebovidská tvrz. Dnes na zcela proměněném prostoru stojí atypická pergola, jež zároveň slouží jako zastávka autobusu. Kamenné zídky korespondující s tvrzí vymezují autoregulační štěrkové záhony s více než tisícem květin. Více zeleně do středu obce přinášejí vysázené alejové stromy. Uměleckým solitérem návsi je symbolicky ztvárněná stromová lavička z dubového dřeva ve tvaru půdorysu tvrze od černokosteleckého sochaře Lukáše Gavlovského.

Pro děti vznikl kamenný labyrint a naplánován je další postupný rozvoj návsi. Nejde totiž o jednorázovou akci, ale o start několikaletého projektu, kdy v centru obce posupně vzniknou odpočinkové zóny se zahradou a jezírkem, ale také sportovní prvky jako např. boulderová stěna. Komunitní projekt Vraťme náves Nebovidům uspěl ve velké konkurenci a získal podporu dvou nadací, finančně se zapojily i společnosti kolínského regionu.

Během sobotního slavnostního podvečera se postupně představí soubor CinkCinkCirk se svým unikátním akrobatickým vystoupením, taneční mažoretková skupina TS Bohemia Kolín či Cheerleaders Domino, které kombinuje tanec, akrobacii, výhozy a lidské pyramidy.

Nebovidy nebovidí je název výstavy, jež během akce připomene minulost i přítomnost obce a okolí. Celým večerem provede známá kolínská kapela Sonar Band. Vrcholem večera bude interaktivní instalace Michala Pustějovského. Umělec, který absolvoval ateliér Nových médií u profesora Markuse Huemera na Akademii výtvarných umění a momentálně pobývá v Londýně, připravil vizuální instalaci na Nebovidskou tvrz. Dílo s názvem Ikony zapojují diváky do tvorby a budou i součástí rozměrného díla, jež pokryje celou tvrz. Pořadatelé vyzývají veřejnost heslem NEBOjte se přijít, k programu je připraveno dobré jídlo a pití a začíná se v 18 hodin.