Třiatřicetiletý Lachiewicz Lukasz Marcin zmizel v sobotu 7. ledna a od té doby je pohřešovaný. V současné době po něm pátrají policisté. Ti společně s hasiči uspořádali ve středu 8. února rozsáhlou pátrací akci v místech, kde byl pohřešovaný muž polské národnosti viděný naposledy. „Po pohřešovaném pátrá několik desítek policistů," potvrdila svými slovy tisková mluvčí kolínských policistů Martina Fejfarová. Jak již bylo řečeno, na pátrání se podíleli také hasiči.

„Byli jsme požádáni o spolupráci," potvrdila tisková mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Podle jejích slov se na pátrací akci podílelo celkem sedm jednotek hasičů. Z toho jedna jednotka profesionálních a šest dobrovolných.

Viděli jste ho? Pomozte s pátráním

Policie se s prosbou o pomoc obrátila také na veřejnost. „Prosíme každého, kdo by měl jakékoli informace o pohybu či pobytu zmíněné pohřešované osoby, nechť nás kontaktuje prostřednictvím linky 158 nebo na jakékoli služebně Policie ČR," řekla Martina Fejfarová.

Muž, po kterém policie pátrá, je 174 centimetrů vysoký, střední postavy. Má krátké hnědé vlasy a hnědé oči. V době, kdy zmizel, měl na sobě s největší pravděpodobností tmavou bundu a tmavé rifle.

Policie pátrá po dalším ztraceném

Lachiewicz Lukasz Marcin není jediným mužem v regionu, po kterém v současné době policie pátrá. Od 5. ledna je nezvěstný obchodník se zlatem Filip Zachař. V den, kdy zmizel, se pohyboval nejdříve na Kutnohorsku, poté odjel zpět do Prahy, kde bydlel. Naposledy byl viděný na Černém mostě. Kromě mladého muže zmizelo také auto, kterým cestoval. V tomto případě policisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi včetně vraždy, únosu, dobrovolného útěku a sebevraždy. Pátrání policie je zatím bez úspěchu.