Jako při každé soutěži se sbory dobrovolných hasičů začaly sjíždět již v ranních hodinách. Ovšem den konání zase tak tradiční nebyl. Soutěžní kolo bylo naplánováno namísto soboty na neděli, kvůli celorepublikové soutěži Plamen. Tato změna však vůbec nevadila, počasí hasičům přálo a dobrá nálada nevymizela. Družstev však dorazilo o něco méně a časy se občas nepovedly, ale to omlouvá fakt, že spousta sborů měla starosti s pořádáním Dětských dnů.

Nic se neměnilo na tom, že hlavním úkolem všech soutěžních týmu bylo jako vždy dokonale zvládnout vytvořit dva útočné proudy a uběhnout vzdálenost zhruba 90 metrů k terčíkům, které musí „sestřelit“ proudem vody. Požární útok je letos vylepšen o novou časomíru, která dává možnost nahlédnutí do výsledků, i divákům. Ve Vrbčanech se soutěžilo až do odpoledních hodin, protože dorazila družstva třech kategorií – muži, ženy i žáci.

Účastnili se: SDH Břežany II., SDH Horní Měcholupy, SDH Kostelec nad Černými lesy, SDH Církvice, SDH Mančice, SDH Poříčany, SDH Přehvozdí, SDH Ratenice, SDH Rostoklaty, SDH Tuchoraz a SDH Vrbčany.

4. kolo 11. ročníku Podlipanské ligy proběhne v sobotu 11.června.2011 v Platanech.

Výsledky 3. kola Podlipanské ligy – Vrbčany 5.6.2011:

Žáci:
1. místo – SDH Kostelec nad Černými lesy „A“
2. místo – SDH Přehvozdí
3. místo – SDH Poříčany
(celkem 4 družstva)

Ženy:
1. místo – SDH Kostelec nad Černými lesy
2. místo – SDH Břežany II.
3. místo – SDH Rostoklaty
(celkem 4 družstva)

Muži:
1. místo – SDH Horní Měcholupy
2. místo – SDH Církvice
3. místo – SDH Mančice
(celkem 9 družstev)

Veronika Sobíšková