„Již proběhl návrh na oslovení firem na zhotovení cyklostezky Třídvorská,“ potvrdil místostarosta Michael Kašpar. Podle něj se jedná se o prodloužení cyklostezky od hranice Kolína po přejezd Na Rozkoši. Dále přes Tovární ulici by měla cyklostezka zahýbat směrem do Okružní.

Ilustrační foto.
Audit Deníku: „Evidence tržeb byla poslední kapka"

Zhruba ve stejném období by se v Třídvorské ulici mělo ovšem pracovat také na vodovodu a kanalizaci. „Bude to složitější. V Třídvorské ulici bude letos asi největší koncentrace všech oprav,“ podotkl místostarosta. Navíc například zmíněná kanalizace je v některých místech v až šestimetrové hloubce. „A my nutně musíme zachovat průjezdnost, jinak bychom odřízli AVE. Není tam žádná alternativní cesta,“ připomněl místostarosta s tím, že to bude složité. „Ale zatím se zdá, že by se to mělo zvládnout,“ věří Michael Kašpar.

Dalším oříškem budou úpravy povrchů. Podloží je v těchto místech totiž dost pískovité. „Budeme se snažit domluvit s krajskou správou a údržbou silnic, že nyní uděláme vodovod, kanalizaci a provizorní povrchy a finální povrchy budeme pokládat až na jaře, aby si to přes zimu nesedlo a nové povrchy se nezvlnily,“ předeslal místostarosta.

Hrací automaty. Ilustrační foto.
Mizí hrací automaty. Kriminalita jde dolů