Stručně řečeno dům rohem vyčníval do silnice, takže řidiči neměli mnoho šancí do zatáčky dostatečně vidět.

Akci prováděl Středočeský kraj, městys pouze za 200 tisíc korun vykoupil soukromý pozemek a zavázal se, že zde vybuduje zeď.

Kromě demolice domu akce obnášela také instalaci měřičů rychlosti, osazení světelné signalizace a systému automatické videodetekce aut překračujících povolenou rychlost. Zpomalovací semafory jsou na vjezdu do městyse směrem od Dobřichova či od silnice I/12.

Vznikla také nová světelná křižovatka, byly zvýrazněny přechody pro chodce pomocí nasvícení.

„Na akci jsme pracovali šest let. Původním záměrem bylo vykoupit protější zahradu, nakonec to dopadlo tak, že jsme přistoupili k demolici protilehlého domu," řekl při slavnostním zakončení celé akce náměstek hejtmana a starosta Cerhenic Marek Semerád.

„Vedení městyse je v čerpání dotací velmi aktivní, což je samozřejmě plus, byť to někdo může prezentovat jinak. Věřím, že se systémy, které nyní fungují v Cerhenicích, osvědčí a budou použity v širokém rozsahu ve většině měst a obcí Středočeského kraje," řekl při této příležitosti ředitel Regionální rady regionu soudržnosti střední Čechy Václav Chytil.

Projekt bude podle starosty Marka Semeráda pokračovat tím, že městys postaví chodník podél sokolovny, který bude navazovat na vjezd v místě bývalého domu U Zámostných.