Město původně s žádostí o dotaci na výstavbu dalšího parkoviště u nádraží příliš neuspělo. Mezi projekty doporučené k financování se českobrodské parkoviště nedostalo a konstatování, že bude případně podpořeno z uspořených peněz v rámci poslední výzvy, mnoho nadějí neskýtalo. Následně mělo město získat dotaci kolem dvou milionů korun. Výstavba parkoviště ovšem představuje několikanásobně vyšší investici.

Zastupitelstvo proto rozhodlo, že takto malou dotaci nepřijme a pokusí se získat podporu jinde, kde by mohla čítat až 80 % nákladů. Jenže v zamýšlených fondech, jak se ukázalo, to zatím příliš slibně nevypadá. „Je to zatím takový holub na střeše, který tam ovšem ještě ani nesedí," parafrázoval aktuální stav starosta Jakub Nekolný.

Mezitím se ale změnila situace u původní možné dotace. Na ostatních projektech, které podporu získaly, se podařilo trochu ušetřit, a tak zbylo víc na Český Brod.

Takže by mohl na další parkoviště dostat až osm milionů. A to už se by se 
o dofinancování z městské kasy nechalo uvažovat. Městští zastupitelé proto budou hlasovat o tom, zda zruší původní zamítnutí přijetí dotace a přece jen ji vezmou. Očekává se široká diskuse.

Další parkoviště v blízkosti nádraží by mělo poskytnout 140 nových parkovacích míst, a stát se tak jedním z posledních kamínků mozaiky řešení ne zrovna jednoduché situace s parkováním v této lokalitě. Nyní je na dvou postupně vybudovaných parkovištích v okolí nádraží 80 a 60 parkovacích míst. Společně 
s dalšími 140 by to už podle starosty Nekolného mělo plně postačovat.