Kromě obvyklých uličních lákadel tentokrát organizátoři nabídli i místní reálie – vstup na zvonici chrámu a do rovněž kvalitně opravené kostnice zdarma, za menší vstupné se dala navštívit i expozice ve staré farní škole židovské škole, svoji návštěvní dobu prodloužilo i přilehlé Regionální muzeum.

Před chrámem svatého Bartoloměje se usadily stánky s občerstvením, za ním vyhrávala tříčlenná kapela říkající si Živý jukebox se zpěvákem a kapelníkem Honzou Roušarem hrající písničky sahající od repertoáru Karla Gotta přes Semafor až třeba po Richarda Müllera či kapelu Mňága & Žďorp.

Prohlídka Nového mostu ve středu 21. července 2021.
VIDEO: Jak vypadá most zevnitř? Nahlédli jsme do útrob Nového mostu v Kolíně

Za zdí, nad podestou sloužící coby kryt rezervoáru vody, ale vypadající jako ideální vyzděný taneční parket, pak zněly a tančily se argentinské tango a španělské flamenco, a to v režii místního tanečního studia Duende. Tančili mistři Hana a Eduard Zubákovi a jejich svěřenci, na kytaru hrál syn Filip i Argentinec Juan Carlos, zpívala Petra Dokládalová říkající si Bruja.

A jednu chvíli se hrálo na obou scénách, takže se příjemné prostředí Bartolomějského návrší proměnilo v letní festival se dvěma otevřenými scénami.