Přímo v Kolíně v Benešově ulici spadla na silnici lampa veřejného osvětlení. Naštěstí v tu dobu tudy neprojíždělo žádné auto. Na místo museli vyjíždět hasiči.

V 09.55 se v obci Zalešany stala dopravní nehoda. Střetla se tam dvě osobní auta. Šlo ale jen o takzvaně o plechy.

Hned po ránu se v Havlíčkově ulici v Kolíně stal jiný karambol. Autobus a osobák. Také bez zranění. Nehoda samozřejmě ihned zkomplikovala dopravu na průtahu Kolínem.

Přidělal i vám silný vítr potíže? Své postřehy nebo fotografie můžete posílat na redakce.kolinsky@denik.cz.

Vítr ve středních Čechách místy porážel stromy a ničil střechy

Středočeští hasiči dnes ráno a dopoledne na některých místech odstraňovali následky silného nárazového větru, který sužuje republiku. Místy vichr porážel stromy a ničil střechy. Počet výjezdů ale není nijak dramaticky vysoký, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Hasiči zasahovali například u Kožovy Hory na Kladensku, kde spadlý strom částečně blokoval silnici. Dva stejné případy řešili na Benešovsku a Příbramsku, v Rakovníku spadla na silnici velká větev. V Kralupech nad Vltavou vítr porazil sloup veřejného osvětlení.

V Čelákovicích u Prahy se utrhl plech na střeše domu. Podobný zásah byl hlášen v Hořovicích na Berounsku, kde nápor vichru nevydrželo několik plechů na střeše sedmipatrového panelového domu.