Pro někoho jasný a pro jiné složitý případ okolo odchodu Jana Virgaly z řad policie nekončí.

Minulý týden dostal dnes již bývalý policista Virgala zamítavou odpověď na odvolání proti ukončení služebního poměru.

O celé kauze jsme již několikrát informovali. Jan Virgala v lednu tohoto roku odešel za nestandardních okolností z pracovní porady. V budově, kde se konala, pak nechal jak služební průkaz, tak služební zbraň. Svému nadřízenému navíc sepsal zápis o svém jednání. V něm uvedl, že hodlá skončit u policie. A právě to bylo impulsem k ukončení služebního poměru.

Pro mnoho lidí zřejmé gesto, nikoliv však pro Jana Virgalu. „Byl jsem vyzván svým nadřízeným, abych napsal zápis z porady, ze které jsem po nabídce odejít odešel. V zápise určeném pouze panu Šafránkovi jsem se pak zmínil, že hodlám skončit u policie. Nikde nebylo uvedené datum, kdy tak hodlám učinit, a rozhodně nešlo o samostatnou žádost. Bral jsem to jen jako upozornění přímému nadřízenému,“ trvá na svém Virgala. Krajské policejní ředitelství je ale opačného názoru.

Je to tedy konečná? Prý rozhodně ne. „Soudní cestou budu muset poukázat na skutečnost, že k rozvázání služebního poměru došlo v rozporu se zákonem,“ popsal Virgala. Žádnou výpověď dohodou prý oficiálně nikdy nepodal. Do šedesáti dnů se tedy se žalobou proti rozhodnutí obrátí na soud.