Ten řekl, že provozovatel stánku na dětském centrálním hřišti dal výpověď kvůli malým tržbám vzhledem k nájmu, za který měl stánek pronajatý. Radnice tak nově stánek na hřišti nebude pronajímat, ale dávat do zápůjčky. „To akceptujeme. Rozhodli jsme se vypsat jiný záměr. Vzhledem k tomu, že si uvědomujeme, že to nemůže být činnost výjimečně lukrativní, tak dáme hřiště výpůjčkou, nikoliv za nájem," řekl místostarosta.

Stejný režim město uplatní i pro nově budované hřiště v areálu v ulici V Břízách v Kolíně. Bývalý zchátralý bikepark se má za dva měsíce proměnit v moderní dětské hřiště s dlouhým hradem kolem dokola, využívat ho má i přilehlá školka, město vyjde stavba na 700 tisíc korun, další milion pak tvoří dotace. „Primárně ho chceme nabídnout soukromníkovi, který bude hřiště spravovat, starat se o pořádek a bezpečí pro děti. To bude až další fáze," řekl k chystané stavbě hřiště Michael Kašpar.

Město chce takto následně vypůjčená hřiště přísněji kontrolovat, co se týká plnění podmínek ze strany provozovatelů. „Z naší strany bude v dohodě ukotveno, jak se o hřiště starat, co má fungovat, budou nastavené kontroly," dodal místostarosta.