Taková situace nastala ve dvou obcích na Kolínsku. Dnes tedy půjdou znovu k volebním urnám obyvatelé Nučic a Mrzek.
Zatímco v Nučicích se 
o místa v zastupitelstvu snaží v současných volbách tři strany, v Mrzkách se o přízeň voličů jedna jediná strana nebude s nikým dělit.
V Nučicích kandiduje strana Nezávislí, kde se o přízeň voličů ucházejí tři kandidáti, 
z nich jedna žena.

Nučice mají tři volební subjekty

Devět osob pak kandiduje pod hlavičkou kandidátní listiny Nučice 2014. Za tuto stranu kandiduje také současná starostka obce Romana Jarošová. Kromě ní jsou na kandidátní listině ještě další tři ženy.

Poslední strana, která kandiduje, se jmenuje Pro naši obec. I na této kandidátní listině se o přízeň ostatních občanů uchází devět osob. Na této kandidátní listině jsou čtyři ženy.
Všichni kandidáti z Nučic napříč jednotlivými uskupeními jsou bez politické příslušnosti.
Nejmladšímu kandidátovi je dvacet let, nejstaršímu čtyřiašedesát.

Volby se konají v zasedací místnosti obecního úřadu, dům číslo popisné 2.
V Mrzkách je tedy, jak již bylo řečeno, podaná jen jedna kandidátní listina. O přízeň voličů se uchází šest kandidátů, mezi nimi jen jedna jediná žena. Na kandidátní listině nechybí ani současný starosta obce František Páv.
Také v Mrzkách jsou všichni kandidáti bez politické příslušnosti.

V Mrzkách se volí na obecním úřadě

Nejmladšímu kandidátovi je třicet let, nejstaršímu pak sedmašedesát.
Volby se konají na obecním úřadě Mrzky, číslo popisné 25.
Volby v obou obcích začaly v sedm hodin ráno a lidé mohou svůj hlas do volební urny vhodit do dvaadvacáté hodiny. Poté se volební místnosti uzavřou.
Své zastupitele dnes volí také lidé ve třech obcích na Benešovsku, ve třech obcích na Kladensku, v Hrušově na Mladoboleslavsku, v Opočnici na Nymbursku, ve třech obcích na Praze – východ a v Pohoří na Praze – západ.
Volí se také v Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Jihomoravském, Olomouckém a Zlínském kraji.