Úvodní video i předtančení ukázaly vztah pekla a nebe a než se maturanti hodili do gala, pobavily přítomné mažoretky Srdíčko vedené Jarmilou Pavlíčkovou a nadchly dívky z tanečního souboru Freaks Crew.

Pak už nastal maratón šerpování, když se vedle ředitele školy Jindřicha Synka vystřídali jeho zástupci a třídní učitelé Šárka Lindnerová, Jiří Vokřál, Josef Kazda, Jitka Suchánková a Gabriela Škapová.

Čtěte také: Ve společenském domě vypukly Hvězdné války

„V každé třídě je sedmnáct studentů, samostatný ples by byl nad jejich finanční možnosti, proto to vymysleli takhle," prozradila Gabriela Škapová.

Byla i světelná show

Na návštěvníky čekala především světelná a obrazová show, nastupující studenti byli k vidění hned na několika ledkových obrazovkách, při jejich vykročení plály ohně, parket křižovaly světelné paprsky a originálně osvětlený byl i červený koberec.

Každý si svých pár minut slávy užil jiným způsobem, někdo vytáhl z kapsy láhev piva, jiný si se spolužákem přiťukl, dalšího přivezl kamarád v kolečku.

Jedna ze tříd pojala originálně i přípitek, místo skleniček cucali všichni, včetně třídní učitelky, nápoj z jedné nádoby brčky.

Po zametení mincí naházených pro štěstí u maturity už patřil parket pouze tanci, ke kterému vyhrávala kapela Joy of Moonrise.

Mohlo by vás zajímat: Starosta Vít Rakušan pozval Kolíňáky na pivo