Příčinou poruchy byla jako již poněkolikáté únava materiálu. Tentokrát k poruše došlo na poměrně vhodném místě, takže voda napáchala v porovnání s předchozími případy minimum škod ve sklepech, garážích apod., jako to již obyvatelé této lokality párkrát zažili.

Majitelka provozovny těsně u místa poruchy zabezpečila vchod do prostor ležících pod úrovní silnice všemi textiliemi, které měla po ruce, ale nakonec jich nebylo třeba. Motoristé narychlo odváželi zaparkovaná auta.

Největší atrakcí byla „velká voda" v Benešově ulici samozřejmě pro děti. „Moniko! A domů! Než nastydneš!" volala jedna z maminek na dcerku, která se samozřejmě s ostatními vrstevníky běžela zajímavou podívanou užít.

Pracovníci Vodosu rychle uzavřeli příslušné šoupě, takže voda během pár minut opadla. Bez přísunu pitné vody tak zůstal jeden z přilehlých bytových domů, Vodos přistavil cisternu. „Zrovna jsem chtěla celý víkend prát, přes týden jsem to vůbec nestíhala, tak jsem to chtěla v sobotu dohnat, když je ještě zrovna tak hezky. No tak to zase asi odložím," mluvila z duše všem zaneprázdněným ženám obyvatelka přilehlého domu.