Tím se stal Jiří Kahoun z ČSSD, která získala v zastupitelstvu jen jedno křeslo. Vstoupila však do koalice s vítězným Sdružením nestraníků, které má v zastupitelstvu pět křesel. „Je jasné, že jsem s tím nepočítal," odpověděl Jiří Kahoun na dotaz, zda s funkcí starosty počítal dopředu.

Na prvním ustavujícím zasedání totiž nebyl kandidátem na hlavu města on, ale Jan Černý ze Sdružení nestraníků a Jana Havelková z TOP 09, bývalá místostarostka.

Novým místostarostou se stal již jmenovaný Jan Černý, který původně usiloval o post nejvyšší.

Noví zastupitelé se na počátku nemohli shodnout a ustavující zasedání tak dvakrát odložili. Na poprvé totiž získala Jana Havelková i Jan Černý shodný počet hlasů. Tři zastupitelé se tehdy zdrželi hlasování.

Podruhé se sice zastupitelé sešli, ale již předem věděli, že se nedohodnou. „Dostalo se to příliš do osobní roviny," ohodnotil průběh ustavujících zasedání nový starosta Jiří Kahoun, který si podle vlastních slov ve čtvrtek převzal úřad.

Zastupitelé na podruhé jen odsouhlasili přesunutí ustavujícího zasedání na jiný datum. To pobouřilo občany, kteří na zasedání přišli takřka zbytečně.

O novém starostovi města se tedy rozhodlo až na třetí pokus a nakonec rozhodl jeden jediný hlas.

Bývalá místostarostka, která chtěla vést město, se tak dostala do opozice. Zklamaná však není, podle jejích slov to pro ni dopadlo dobře, se Sdružením nestraníků by spolupracovat nechtěla.

Vzápětí dodala, že pokud by se stala starostkou, musela by se vzdát svého oblíbeného zaměstnání.